Stai pe drumul cel bun

1. Faceți o listă de obiective
Notează-ți obiectivele și vizualizează cum te vei simți atunci cand le vei atinge. 

   Confucius a spus: „Omul care muta un munte începe prin a duce pietre mici”, așa că începe cu puțin și concentrează-te pe sarcinile cu prioritate înaltă.

   Dar ai grijă sa nu devii prea multifunctional. Cercetările arată că este nevoie de multă energie mentală pentru a te reorienta după ce ai fost distras. Un alt studiu sugerează că este nevoie de aproximativ 23 de minute pentru a vă recăpăta concentrarea atunci când comutați între sarcini. Cheia, atunci, este să vă concentrați doar pe un obiectiv.

2. Antrenează-te în fiecare zi
Endorfinele produse de exerciții fizice pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății, la îmbunătățirea stării de spirit și la îmbunătățirea somnului. În plus, conform unui studiu din 2015, exercițiile aerobice îți îmbunătățesc funcțiile cognitive în mai multe moduri, inclusiv capacitatea de a învăța și de a reține informații noi. Iar cercetările publicate în 2014 arată că exercițiile fizice stimulează și gândirea creativă.

   Toate acestea combinate te fac să te simți bine. Și este mult mai ușor să ții de obiectivele tale atunci când te simți împrospătat, iar corpul tău funcționează la apogeu.
 3. Faceți un program și respectați-l
A rămâne motivat nu se întâmplă din senin. Trebuie să ne stabilim intențiile și să alegem comportamente care să ne țină pe drumul cel bun. Ele oferă o structură vitală care ne va menține în continuare, indiferent de modul în care gândim sau simțim in fiecare zi.

   Aristotel a spus: „Suntem ceea ce facem în mod repetat”, așa că stabilește-ți momente dedicate pentru a lucra la obiectivele tale. Pune-le în calendarul tău și nu rezerva nimic altceva pentru acele momente.

4. Găsește-ți „De ce-ul,,
De ce vrei să renunți? Este frica de eșec sau de ceea ce vor spune sau vor gândi alții? Plictiseală? Furie? Depresie? Epuizare?

   În timpul războiului din Coreea, ofițerii medicali au inventat termenul de „renunțare” pentru apatia totală și pierderea speranței care a urmat unei traume severe. O persoană cu această afecțiune ar putea să moară, fără o cauză fizică aparentă. Este un exemplu extrem, desigur, dar arată rolul puternic al minții noastre în a rămâne bine și cât de important este să avem ceva pentru care să ne străduim.

 5. Găsiți câțiva mentori
   Este grozav să vrei să-ți croiești propriul drum. Dar oamenii de succes și motivați știu că toată lumea are nevoie de o mână de ajutor pe parcurs. Așadar, găsește un mentor sau mai mulți și fă-ți timp în mod regulat pentru a vorbi despre obiectivele tale și pentru a primi încurajare de la cineva care a fost în aceeași barcă și care știe cum să-l conducă.

   Daca nu ai un mentor, invata sa te dezvolti singur cu ajutorul cartilor de dezvoltare personala , dar si din alte surse.

6. Nu te compara cu alți oameni
Albert Einstein a spus: „Nu este că sunt atât de deștept, ci doar că rămân cu probleme mai mult timp”. Dacă nu crezi în potențialul tău, atunci nimeni altcineva nu o va face, indiferent cât de bun ești. Inspiră-te de la cei din jur, dar nu te da  bătut dacă nu ești la același nivel în anumite zone. Și nu te lăsa ademenit de „iarba mai verde” de peste gard. Ține minte, viața nimănui nu este perfectă!7. Ai grijă de tine și gândește pozitiv
Creierul nostru eliberează dopamină în așteptarea unei recompense, iar acest lucru ne face să ne simțim bine. Așadar, ține evidența eforturilor tale și recompensează-te pe parcurs. Completați-vă cu alimente care stimulează starea de spirit, cum ar fi fructele și legumele, lactatele și carnea slabă. Faceți lucruri care vă plac, ascultați muzică inspirantă și amintiți-vă cât de departe ați ajuns.

   Înconjoară-te de oameni pozitivi care te vor putea ajuta. Dacă nu reușiți, căutați întotdeauna oportunități de învățare în loc să vă concentrați asupra aspectelor negative.Sursa : www.unsplash.com/mindtools.com