Chris Gardner – cum a reusit, indiferent de circumstante

Povestea de viata a lui Chris Gardner este considerata una dintre cele mai faimoase povesti de succes. De fapt, povestea este expusa in filmul „The Pursuit of Happyness”, avand ca actor principal pe Will Smith alaturi de fiul sau, bazat pe cartea cu acelasi nume scrisa de Chris Gardner.

Chris Gardner a fost separat de mama sa si de un tata vitreg violent si abuziv, si a fost crescut in mai multe case de plasament. Curand a decis sa se alature marinei, slujind in Armata SUA timp de patru ani.

Dupa razboi a preluat postul de asistent de cercetare de laborator. Cu toate acestea slujba era prost platita, si avand o familie de intretinut, tanarul a fost nevoit sa abandoneze toate visurile de a deveni medic. A vandut echipamente medicale ceva vreme, dar nici asa nu a fost multumit cu veniturile realizate. Chris a fost casatorit cu o matematiciana, Sherry Dyson, dar casnicia s-a dovedit un esec. Pe cand era casatorit tanarul a cunoscut-o pe Jackie, care a ramas insarcinata si l-a nascut pe fiul lor Christopher Jarrett Medina Gardner Jr. Curand si relatia lui Chris cu Jackie s-a destramat , iar ea l-a acuzat de agresiune fizica , desi el a negat acuzatiile a trebuit sa se confrunte cu inchisoarea timp de cateva luni.

Imediat ce a iesit din inchisoare l-a adus inapoi pe fiul sau Christopher Jr., si si-a asumat responsabilitatea completa a copilului, in ciuda tuturor obstacolelor, inclusiv saracie dusa la extram, lipsa de hrana si lipsa de adapost. Odata a vazut un barbat bine imbracat conducand un Ferrari si a fost curios sa stie ce cariera a urmat. Cand a aflat ca barbatul era agent de bursa, a fost inspirat pe moment sa urmeze si el aceasta cariera. A fost angajat ca stagiar fara salariu pana a primit un loc de munca stabil de agent de bursa. Succesul a venit si mai mult in momentul cand Chris Gardner si-a infiintat propria firma si a devenit cu adevarat un om bogat. Dupa ce a suferit in copilarie de abuz si saracie , acest om de afaceri isi asuma astazi responsabilitatea de a oferi locuinte si a oferi un standard de viata decent celor defavorizati.

Cea mai faimoasa descriere a vietii lui ramane filmul The Pursuit of Happyness”.Filmul motivational care a primit mai multe nominalizari internationale, ramane o sursa motivationala care poate misca pe oricine.

Surse: www.thefamouspeople.com/chrisgardnermedia.com