Cum a ajuns Walt Disney sa ne faca copilaria mai frumoasa!

Walt Disney a fost un producator si un showman american de filme de televiziune, si faimos ca pionier al filmelor de desene animate, inclusiv Mickey Mouse, si creator al parcurilor de distractie Disneyland. Tatal sau Elias Disney era irlandez-canadian, iar mama Flora Call Disney era germano-americana, Disney a fost unul din cei cinci copii, patru baieti si o fata. S-a nascut in 1901 intr-un cartier din Chicago, unde a inceput sa deseneze si sa picteze chiar sa vanda imagini vecinilor si prietenilor. Mai tarziu Disney s-a mutat impreuna cu familia in Kansas City, unde a avut o slujba de vara la gara, unde a vandut gustari si ziare calatorilor.

Disney a urmat liceul McLinley din Chicago, unde a urmat cursuri de desen si fotografie. Cand a avut 16 ani a abandonat scoala pentru a se alatura armatei, dar a fost respins pentru ca era minor . In schimb , s-a alaturat Crucii Rosii si a fost trimis timp de un an in Franta pentru a conduce o ambulanta. S-a mutat inapoi in SUA in 1919. A inceput sa lucreze in Kansas facand reclame bazate pe animatii decupate. Apoi a decis sa-si deschida propria afacere de animatie. Studioul sau era destul de popular dar pana in 1923 devenise impovarat de datorii si a trebuit sa declare faliment. Disney impreuna cu fratele sau care sa alaturat intr-un nou proiect de afaceri s-au mutat la Hollywood. In decembrie 1941 a avut loc un esec pentru companie cand animatorii Disney au intrat in greva, multi dintre ei si-au dat demisia, astfel au trecut ani pana cand compania s-ia revenit complet. Disney a produs peste 100 de lungmetraje, primul sau film animat de lunga durata a fost ” Alba ca Zapada si cei sapte pitici”, acest film a produs o suma inimaginabila 1499 milioane de dolari. Ultimul succes major al lui Disney a fost „Mary Poppins”, care a aparut in 1964. Parcul tematic Disneyland, in valoare de 17 milioane de dolari, a fost deschis pe 17 iulie 1955. Dupa o zi tumultuoasa, in care a avut loc mai multe accidente inclusiv distribuirea a mii de invitatii contrafacute, parcul a devenit cunoscut ca un loc in care copii si familiilelor puteau explora, si se puteau bucura de plimbari alaturi de personaje Disney. Parcul a avut urcusuri si coborasuri de-a lungul anilor. Dar intr-un final a avut un imens succes si s-a extins in Tokyo, Paris, Hong Kong si Shanghai.

Disney a murit in 1966. Dar dupa cum arata drumul pe care l-a parcurs spre realizarea visurilor sale, cu multe piedici si numeroase situatii de faliment, Disney este cel mai bun exemplu de pasiune dusa la extrem. Noptile dedormite, stresul, dezamagirile si negativismul multora care nu-i dadeau nici o sansa, toate acestea nu l-a determinat nici un moment sa nu faca copii fericiti prin desenele pe care le-a creat.

sursa: biographyonline.net/myenglishpages.com/astrumpeople.com